Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Topoverleg over EK, UEFA kiest mogelijk voor verplaatsen'

17 maart 2020, 08.32 uur · Aangepast 17 maart 2020, 10.35 uur · Door Redactie

De UEFA verplaatst het EK mogelijk naar de zomer van 2021. Vandaag gaat de Europese voetbalbond dat bespreken tijdens een topoverleg.

Flickr.com / scrippsjschool

Dat meldt Voetbal International - op basis van berichtgeving door sportwebsite The Athletic.

300 miljoen compensatie

Mocht het zover komen, dan zou de UEFA om 300 miljoen euro compensatie vragen. Dit bedrag is naar verluidt nodig om alle duels te kunnen verplaatsen. 

Competities en clubs moeten dat samen ophoesten, schrijven de bronnen. Tijdens de videoconferentie van vandaag vraagt de UEFA waarschijnlijk aan de sportbonden of zij hiermee akkoord gaan.

Nationale competities afmaken

De prioriteit ligt nu namelijk eerst bij het afmaken van de nationale competities, zo wordt er vermeld. Hoewel de verspreiding van het coronavirus onvoorspelbaar is, hopen de bonden dat deze wedstrijden in elk geval nog door kunnen gaan. Maar zelfs dat is in deze tijden natuurlijk de grote vraag: kan de competitie überhaupt afgemaakt worden?

Mogelijk moeten de duels worden verplaatst naar juli of later dit jaar. Wel ontstaan er dan problemen met spelerscontracten, die tot en met 30 juni lopen.

Johan Cruijff Arena

In eerste instantie zou het EK worden gehouden vanaf 12 juni. Het was de bedoeling dat het grootschalige voetbalevenement werd georganiseerd in twaalf verschillende landen. Ook in Amsterdam stonden wedstrijden gepland.

In de Johan Cruijff Arena zouden in totaal vier duels afgewerkt worden. Oranje speelde daar drie van: op zondag 14, donderdag 18 en maandag 22 juni.