Start van hoofdcontent

Stad

nl

EK uitgesteld naar volgend jaar

17 maart 2020, 13.30 uur · Aangepast 17 maart 2020, 15.42 uur · Door Redactie

Het Europees kampioenschap voetbal gaat komende zomer niet door en wordt pas volgend jaar gespeeld. Euro 2020 gaat dan plaatsvinden van 11 juni tot en met 11 juli 2021. De heeft de Uefa zojuist officieel bekend gemaakt.

De Europese voetbalbond hoopt op deze manier dat de nationale competities, de Champions League en de Europa League dit seizoen afgemaakt kunnen worden. Zo is er in ieder geval veel meer speling om die competities af te maken.

Ook zouden er eind deze maand nog playoffs gespeeld worden door landen die zich nog kunnen plaatsen voor het EK, daarbij zit een van de tegenstanders van het Nederlands elftal.

Het EK 2020 zou starten op 12 juni en in twaalf verschillende landen georganiseerd worden. In de Johan Cruijff Arena zouden komende zomer vier wedstrijden gespeeld worden, onder meer de drie groepsduels van het Nederlands elftal. Na de groepsfase stond er op 27 juni een duel voor de kwartfinale op de planning in Amsterdam. Die wedstrijden zijn allemaal verplaatst naar volgend jaar. In de opzet is, behalve de datum, verder niets veranderd.

Alle gekochte kaarten blijven geldig en mochten fans volgend jaar niet kunnen dan krijgen ze hun geld terug.

Het EK voor vrouwen is om deze reden ook uitgesteld, die gaat van 2021 naar 2022.