Start van hoofdcontent

112

nl

Brandweer legt trainingen en opleidingen stil

17 maart 2020, 16.06 uur · Aangepast 17 maart 2020, 17.47 uur · Door Redactie

Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft per direct alle trainingen en opleidingen stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook worden woningen niet meer geïnspecteerd. De dagelijkse hulpverlening blijft zoals gebruikelijk, zo belooft de brandweer.

De uitzondering op het stilleggen van de opleiding zijn kleinschalige oefeningen die nodig zijn om het werk goed te kunnen blijven doen. Zo gaan bijvoorbeeld duikoefeningen wel door, omdat hiervoor bepaalde certificaten moeten worden gehaald.

Door het coronavirus staat de brandweer voor een grote uitdaging. 'Maar we blijven de hulp bieden die jullie van ons gewend zijn. We zijn een flexibele goed getrainde hulporganisatie en passen ons net als iedereen aan', schrijft de organisatie.

Naast het stilleggen van de opleidingen mogen vrijwilligers alleen nog naar de kazernes komen bij een alarmering. Algemeen bezoek is helemaal verboden. Ook is de werving voor parttime brandweerlieden tijdelijk uitgesteld. 

Kantoormedewerkers werken zoals veel andere Nederlanders ook vanuit huis. 'Zij blijven bereikbaar maar het kan langer duren voor u een reactie ontvangt', aldus de brandweer.