Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groot deel Osdorp zonder stroom: 'Krijgen we dit weer'

18 maart 2020, 16.02 uur · Aangepast 18 maart 2020, 23.01 uur · Door Redactie

Veel mensen in Osdorp hebben het vanmiddag moeten stellen zonder elektriciteit. Een stroomstoring zorgde voor problemen.

Flickr / Alex Harden

Het ging in totaal om meer dan veertig straten, meldt netbeheerder Liander. Onder meer de mensen die wonen in de straten Meer en Vaart, de Baden Powellweg en de Osdorper Ban, zaten zonder stroom. In totaal  ging het om 3766 aansluitingen.

Ook winkeliers werden getroffen door de stroomstoring. Hamza de eigenaar van restaurant Ons Dorpje zat in het donker. 'Wij zijn het enige coronavrije restaurant van Amsterdam, maar nu krijgen we dit weer', vertelde hij lachend.

Bij het restaurant kan alleen nog afgehaald en bezorgd worden en daarom is de zaak nog open. 'Ik heb al heel wat mensen moeten afbellen. We zijn nu met een zaklamp maar wat andere dingen aan het doen. Zodra het licht weer aangaat staan we  meteen klaar.' Ook een Albert Heijn in het gebied zat zonder stroom, datzelfde gold voor een Dirk.

De storing ontstond rond 15.30 uur. In de buurt van de Cornelis Lelylaan raakte een aannemer een kabel. De storing is inmiddels verholpen.