Start van hoofdcontent

Stad

nl

Alle verpleeghuizen op slot voor bezoekers

19 maart 2020, 18.58 uur · Aangepast 19 maart 2020, 22.48 uur · Door Redactie

Bewoners van verpleeghuizen mogen geen bezoekers meer ontvangen, nu het aantal coronabesmettingen toeneemt. Dat heeft minister Hugo de Jonge zojuist officieel bekendgemaakt tijdens een persconferentie. 

De minister neemt het dossier 'corona' over van Bruno Bruins, die vandaag opstapte vanwege oververmoeidheid. Vanavond kondigde hij meteen al een vergaande maatregel aan.

'Het gaat over mensen voor wie de allerlaatste fase is aangebroken, dat maakt deze maatregel ook ingrijpend', aldus De Jonge. Volgens hem is het weren van bezoek desondanks nodig, omdat het hierbij gaat om de meest kwetsbare groep. 

Afstand

Daarnaast riep premier Mark Rutte iedereen nog op om zich echt aan de voorschriften van het RIVM te houden. Vooral het advies om afstand te houden is volgens hem erg van belang. 'Zo kunnen we de kwetsbaren beschermen', benadrukte hij. 'Het risico dat je het virus overdraagt neemt dan enorm af.'

Volgens hem gebeurt dat nog lang niet altijd. 'Ik zie nog hier en daar in de parkjes dat mensen het gezellig met elkaar hebben. Dat is prima. Maar hou die anderhalve meter afstand.'