Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax en Feyenoord eren samen zorgpersoneel

21 maart 2020, 07.45 uur · Aangepast 21 maart 2020, 07.58 uur · Door Redactie

Ajax en Feyenoord hebben een gezamenlijke steunbetuiging geuit aan al het Nederlandse zorgpersoneel. Dat doen de eeuwige aartsrivalen in het weekend waarin zij eigenlijk met elkaar de strijd aan zouden gaan in de Klassieker. 'Dit doen we bewust samen'. 

Gijsbert van het Koks

'Hand op hand voor onze dapp're strijders in de zorg', is dit weekend in alle kranten te lezen in een paginagrote advertentie die de clubs gezamenlijk hebben laten plaatsen. Deze leus in een combinatie van teksten uit de clubliederen van de Rotterdammers ('hand in hand') en Amsterdammers (dapp're strijders'). 

De Klassieker is wegens de coronacrisis, evenals alle sportwedstrijden en evenementen, uitgesteld tot nader order. Daarom, zo schrijven de clubs, verdienen anderen dit weekend het applaus. 'De campagne is een welgemeend dankjewel richting al die mensen die nu zo keihard aan het werk zijn in de zorg'. 

Dit statement is niet alleen in de kranten te lezen. Vrachtwagens met billboards zullen vandaag langs alle grote ziekenhuizen in Amsterdam en Rotterdam rijden.