Start van hoofdcontent

Ajax

nl

KNVB heeft vooralsnog drie scenario's om eredivisie te hervatten

23 maart 2020, 09.54 uur · Door Redactie

Hoe moet het nu verder met de eredivisie? Over die vraag pijnigen de mensen van de KNVB zich al een tijdje. De voorzitter van de bond, Just Spee, gaf gisteren uitleg in een speciale uitzending van NOS Studio Sport. Vooralsnog zijn er drie scenario's voor het slot van de competitie. 

'Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt', vertelt Spee bij de NOS. 'Wij benaderen het als bond in stappen, want we hebben geen idee wat de situatie rondom het virus is.'

Drie scenario's

De KNVB heeft de volgende scenario's ontwikkeld. 'De eerste is: we spelen de competitie uit, met publiek. Het scenario dat daarna komt, is uitspelen, maar voor een deel zonder publiek en als dat ook niet lukt, dan kom je in een situatie dat je wedstrijden moet schrappen. Dat moet je dan intelligent doen, want dan ga je regels veranderen, terwijl het spel al bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen', aldus Spee.

Er zijn nu 25 wedstrijden gespeeld in de eredivisie. Dat betekent dat er nog negen duels gespeeld moeten worden. Daarna volgen er nog nacompetities om te beslissen welke club Europa in mag en welke clubs degraderen.

Helemaal geen voetbal meer dit seizoen?

Spee houdt de ontwikkelingen in Italië, in Europa het hardst getroffen is door corona, natuurlijk nauwlettend in de gaten. 'Daar zeggen ze dat ze pas in oktober weer gaan voetballen. Als dat ook het scenario hier gaat worden, dan is het klaar.'