Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen vrijwilligers zoeken naar vermiste Matthew McCombe

23 maart 2020, 12.00 uur · Aangepast 23 maart 2020, 13.35 uur
Door Redactie · Foto: Veteranen Search Team / Signi Zoekhonden

Afgelopen weekend hebben tientallen vrijwilligers gezocht naar de vermiste Schot Matthew McCombe. De 21-jarige man uit het Schotse Glasgow is sinds vorige week zaterdag vermist. 

McCombe is die ochtend van 14 maart voor het laatst gezien bij de Amsteldijk, in de omgeving van de Berlagebrug. In die omgeving werd ook gezocht, in de Amstel maar ook in de verre omgeving van de plek waar hij voor het laatst is gezien.

Veteranen Search Team

De zoekactie werd gedaan door tientallen vrijwilligers van het Veteranen Search Team en de specialisten van Signi-zoekhonden. Het zoekgebied lag vanaf de Berlagebrug tot en met de treinsporen langs de Archimedeslaan inclusief alle sportvelden in de Watergraafsmeer. Er is ook in de Amstel en in de sloten rondom de Amstel gezocht door honden en duikers, maar Matthew is niet gevonden.

Het Landelijke Team Onderwater Zoekingen is vorige week ook al met de sonarapparatuur gezocht naar McCombe.

Politie Amsterdam

Mccombe had op het moment van zijn vermissing geen jas aan, maar droeg wel een shirt met lange mouwen van Stone Island. Daarnaast had hij donkerblauwe jeans en sneakers aan. Bovendien had de Schot een horloge om.

Volgens de politie heeft Mccombe geen geld bij zich. Ook liggen al zijn persoonlijke eigendommen nog in het hotel waar hij verbleef. Wie de jongen heeft gezien na 6.44 uur, wordt gevraagd om contact op te nemen.

Politie Amsterdam