Stad

Sportschool in Amstelveen ondanks corona nog open, gemeente legt dwangsom op

25 maart 2020, 15.50 uur · Door Redactie

Whatsapp

Een illegale sportschool aan de Noorddammerweg in Amstelveen heeft een dwangsom opgelegd gekregen. Volgens gemeente worden de coronamaatregelen daar namelijk genegeerd. 

Pexels

Het gaat om Get Fit With Us, zo laat de gemeente weten. De afgelopen tijd zouden er meerdere meldingen zijn binnengekomen dat de sportschool gewoon nog open is. Terwijl er is afgesproken dat alle sportscholen de deuren moeten sluiten, in elk geval tot 6 april. 

Dwangsom verdubbeld

'Dit is de eerste onderneming die wij een boete opleggen omdat zij zich niet houdt aan de verplichte coronamaatregelen', vertelt verantwoordelijk wethouder Herbert Raat. De eigenaar van het pand en de uitbater van de sportschool moeten beiden 30.000 euro betalen als Get Fit With Us nu niet direct de deuren sluit. 

'Het kan niet zo zijn dat hier een loopje mee genomen wordt', verklaart Raat. 'Wij nemen de coronamaatregelen serieus en handhaven hier streng op. Vanwege de ernst van de situatie hebben wij besloten om de hoogte van de dwangsom van 15.000 euro te verdubbelen.'

Illegaal

Bovendien wilde de gemeente Get Fit With Us al langer een dwangsom opleggen. 'Er is geen vergunning afgegeven voor het exploiteren van een sportschool op dit adres', legt Raat uit. 'De sportactiviteiten vinden plaats in een garagebox.' Doordat de sportschool ook nog de coronamaatregelen negeerde,  is dit proces 'in een versnelling gekomen'.

Get Fit With Us was niet bereikbaar voor commentaar.

Whatsapp