Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Extra maatregelen: fitnesstoestellen en Cruyff Courts gaan vanaf vandaag dicht

25 maart 2020, 19.59 uur · Aangepast 26 maart 2020, 07.06 uur · Door Redactie

Het bestuur van Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland gaat extra maatregelen nemen vanwege het coronavirus. Deze moeten vandaag (donderdag) al ingaan.

AT5

Zo mogen in de regio vanaf donderdag alleen nog kramen staan waar voedsel wordt verkocht. Kramen met 'non-food' moeten tijdelijk verdwijnen zodat er meer ruimte ontstaat. 'De overige kramen komen daardoor verder uit elkaar te staan en bezoekers kunnen meer afstand van elkaar nemen', staat in een persbericht. 

Fitness

Bovendien worden openbare fitnesstoestellen in parken afgesloten voor publiek. 'Het zijn nu plekken die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de toestellen  een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk', luidt de verklaring.

Ook de Cruyff Courts en voetbalkooien zijn straks verboden terrein. Deze vormen volgens het college een 'risico voor de verspreiding van het coronavirus'. 

Sportvelden

Hoewel sportvelden- en parken officieel al enkele weken gesloten zijn, zouden nog behoorlijk wat Amsterdammers in hun vrije tijd gebruikmaken van deze plekken. 'Omdat ook hier vaak te veel personen zich
te dicht op elkaar bevinden zal de handhaving op deze plekken geïntensiveerd worden', aldus het college.

Cameratoezicht

Tenslotte kan er cameratoezicht worden ingesteld op plekken waar zorgen bestaan over de aanhoudende drukte. Zo nodig worden op die locaties aanvullende maatregelen getroffen.