Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe hulplijn geopend voor praktische en morele steun: 'Stel je vragen!'

26 maart 2020, 14.01 uur · Aangepast 28 maart 2020, 13.45 uur · Door Redactie

Boodschappen doen, de hond uitlaten of gezelschap opzoeken. Voor heel wat Amsterdammers is dit vanwege het coronavirus allemaal niet mogelijk. Speciaal voor hen is er nu de hulplijn Voor Elkaar in Amsterdam in het leven geroepen waar zij terecht kunnen met allerlei hulpverzoeken of een luisterend oor.

Bij de hulplijn kan iedereen terecht die hulp nodig heeft of zich juist wil inzetten voor buurtgenoten. 'Soms zijn mensen nog verlegen, maar ik wil iedereen oproepen: stel je vraag aan ons!', benadrukt initiatiefnemer Monique de Vries. 'Er zijn zoveel mensen die willen helpen. Die doe je daar alleen maar plezier mee.' 

Maarten Janssen is één van de vrijwilligers die nu onder meer boodschappen doet voor een buurvrouw op leeftijd die niet meer naar buiten durft. 'Ik doe dit omdat het fijn is om iemand te helpen. Zeker in deze tijd, nu de wereldstad Amsterdam opeens weer een klein dorp is, is het fijn om een buurvrouw te helpen.'

Helpende hand of prangende vragen

Amsterdammers die hier graag een beroep op willen doen of juist staan te popelen om de mouwen op te stropen kunnen Voor Elkaar in Amsterdam bereiken via het telefoonnummer 020 - 7670031 of via de website www.voorelkaarinamsterdam.nl.

Ook voor andere kwesties kunnen mensen gerust contact op nemen. De Vries: 'We maken ons natuurlijk allemaal zorgen en dat moet je ook kwijt kunnen. Zo kunnen we deze weken met elkaar volhouden'.