Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inmiddels 411 Amsterdamse coronapatiënten bekend bij RIVM

27 maart 2020, 14.26 uur · Aangepast 27 maart 2020, 16.46 uur · Door Redactie

Bij 411 Amsterdammers is tot nu toe het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt vrijdag uit nieuwe cijfers van het RIVM. Sinds gisteren zijn er 60 bij het RIVM bekende besmettingen bijgekomen.

AT5 / Luuk Koenen

In heel Nederland zijn inmiddels 8.603 patiënten positief getest op het coronavirus, dat zijn 1.172 meer besmettingen dan gisteren. In totaal zijn 2.500 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het virus heeft nu in totaal aan 546 Nederlanders het leven gekost, 112 meer dan gisteren. De GGD meldt niet of en hoeveel Amsterdammers er zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Over aantal dagen duidelijk of maatregelen werken

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe, stelt het RIVM. 'Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.'

'Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken', schrijft het RIVM op haar website.