Start van hoofdcontent

Stad

nl

Corona-creativiteit: stel in Oud-West bouwt logeerkamer om tot squashbaan

6 april 2020, 18.00 uur · Door Redactie

Ook fanatieke sporters zijn door de coronacrisis de komende tijd aan huis gekluisterd. Sander en Laurie uit Oud-West hebben in elk geval geen zin om zo lang te wachten. Daarom bouwden ze hun logeerkamer op twee hoog om tot squashbaan. 

AT5

Normaal gesproken squashen Sander en Laurie op aardig hoog niveau. Drie à vier keer per week zijn ze te vinden in het Frans Otten Stadion in Zuid.

Aan de slag

Toen bekend werd dat ook sporthallen in elk geval tot en met 28 april de deuren dicht moeten houden, besloten de fanatiekelingen dan ook aan de slag te gaan. 

'Alle lijnen zitten erop: de bovenlijn, de servicelijn en de 'tin', de onderste lijn. Ook op de muren. Alles klopt, alleen de verhoudingen zijn wat anders. Ik denk ongeveer twee derde van een normale baan. Dus we moeten ook het spel een beetje daar op aanpassen', vertelt Sander (hartslag 160).  

Deze schouw zorgt voor wat extra spelregels

De kamer, die normaal gesproken wordt gebruikt als logeerkamer, was vrij snel opgebouwd. Sander en Laurie hebben een paar MDF-platen op de muur aangebracht en bij de bouwmarkt oranje tape ingeslagen om de juiste belijning te krijgen. De schouw bleek minder makkelijk weg te halen.

'Daar hebben we aparte regels voor bedacht', zegt Sander lachend. 'Als je op de heenweg er tegenaan slaat dan is het je eigen fout en als de bal er op de terugweg er tegenaan komt, dan spelen we de bal over.'

De squashbaan vanaf de straatkant

De grote vraag is natuurlijk wat de buren van dit creatieve idee vinden. 'Die hebben we voor de zekerheid een mailtje gestuurd, maar die reageerden eigenlijk allemaal heel enthousiast', zegt Laurie. Om de overlast enigszins te beperken heeft het stel beloofd maximaal een uurtje per dag te spelen. En dan niet om zeven uur 's ochtends, maar overdag tussen twee en zes.