Stad

NL
V

Patat- en stroopwafelzaken failliet: 'Corona eist zijn tol'

7 april 2020, 13.15 uur · Aangepast 7 april 2020, 22.45 uur · Door Redactie

Bijna alle patat- en stroopwafelzaken van Van Wonderen zijn failliet. Volgens de eigenaar, Colin van Wonderen, speelde de coronacrisis daar een rol in. Maar verhuurder Ambuco stelt dat de ontruimingsvonnis al was uitgesproken voor de coronacrisis.

Van Wonderen had vijf stroopwafelwinkels en een patatzaak in de stad. De patatzaak in de Runstraat in het centrum serveerde patat met bijvoorbeeld truffelmayonaise en parmezaanse kaas.

Een bewoner van de Runstraat laat weten dat de deurwaarder de winkel gisterochtend is binnengegaan. 'De deur is opengebroken met de politie erbij. Direct is er een te huur-bordje op gezet.'

Eigenaar Colin van Wonderen zegt dat de winkels, met uitzondering van de stroopwafelwinkel in de Kalverstraat, failliet zijn. 'We gaan alleen door met onze eerste winkel in de Kalverstraat. Corona eist zijn tol en we gaan ons dus volledig focussen op onze core business.' De huurcontracten van de andere panden zijn opgezegd. 

Verhuurder Ambuco zegt tegen AT5 dat de coronacrisis geen enkele rol heeft gespeeld bij de huurbeëindiging. Volgens de verhuurder waren er al veel langer problemen met betalingen van de huur en wordt de coronacrisis nu onterecht als excuus gebruikt.  'Het ontruimingsvonnis was al uitgesproken ver voordat er crisismaatregelen waren afgekondigd.'