Start van hoofdcontent

Stad

nl

DGTL organiseert online festival: 'Grootste ter wereld'

7 april 2020, 15.31 uur · Aangepast 7 april 2020, 15.45 uur · Door Redactie

Fysiek kon het festival op 11 en 12 april op de NDSM-werf uiteraard niet meer doorgaan. Maar daar wilden de organisatoren van DGTL het niet bij laten zitten. Dus organiseren ze een gratis online-editie. 'Het grootste online festival ter wereld', noemen ze het zelf.

Tim Buiting / ADE

Twee dagen lang worden speciaal opgenomen videosets gestreamd van verschillende dj's. Net zoals op een echt festival, draaien dj's tegelijk op verschillende digitale podia. Zo kunnen mensen thuis van dj veranderen als ze dat willen. 

Op deze manier wil DGTL de thuisquarantaine 'een beetje draaglijker maken', zegt een woordvoerder. 'Huiskamers kunnen worden omgetoverd tot festivalgebied terwijl er genoeg afstand van elkaar gehouden kan worden.'

Donatie

Het online festival is gratis te zien op de website van DGTL. Wel wordt aan de online bezoeker gevraagd om een donatie te doen aan het Erasmus MC in Rotterdam. Daar wordt gewerkt aan het vinden van een vaccin en medicijnen om het coronavirus te bestrijden.

Het fysieke festival op de NDSM-werf was volgens de organisatoren zo goed als uitverkocht. Er werden twee keer 20.000 bezoekers verwacht. De bezoekers kunnen hun geld terugkrijgen of besluiten volgend jaar van het kaartje gebruik te maken.