Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote zorgen bij stichting Carabic: 'Tientallen aanmeldingen per dag'

21 april 2020, 21.15 uur · Aangepast 21 april 2020, 21.35 uur · Door Redactie

Stichting Carabic krijgt dagelijks tientallen nieuwe aanmeldingen van mensen die hulp nodig hebben, omdat ze door de coronacrisis in geldnood zijn gekomen. Vandaag kwam er hulp uit onverwachte hoek. Defensie bracht honderden voedselpakketten die eigenlijk bedoeld waren voor een trainingsmissie. We maken ons echt ontzettend zorgen', vertelt Maureen Hubbard secretaris van stichting Carabic. 

AT5 / Laurens Niezen

'Als je hoort dat de minister van Defensie toestemming geeft om het allemaal te doneren aan Zuidoost, dan kan je eigenlijk alleen maar een gat in de lucht springen', vertelt Maureen Hubbard. De stichting steunt kwetsbare bewoners in stadsdeel Zuidoost. 

De stichting is erg blij met de donatie van Defensie, maar toch blijven er grote zorgen 'of het nou donaties zijn of eten, het maakt ons niet uit, we zijn met alles blij', zegt Maureen Hubbard. Ze hopen bij de stichting, dat meer organisaties het voorbeeld van de Defensie zullen volgen. 

'Wat is dierbaarder dan onze eigen burgers'

'Defensie heeft een rol in het beschermen van wat ons dierbaar is', vertelt luitenant-kolonel Hilali. 'En wat is dierbaarder dan onze eigen burgers. Dus doen wij dagelijks activiteiten die voor onze burgers belangrijk zijn, vervolgt hij.