Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Kabinet versoepelt per maand coronamaatregelen

6 mei 2020, 16.25 uur · Aangepast 6 mei 2020, 19.37 uur · Door Redactie

Het kabinet wil met een stappenplan het land uit de intelligente lockdown halen. De coronamaatregelen worden iedere maand iets meer versoepeld. Een week voor de versoepeling wordt bekeken of die ook echt kan doorgaan.

AT5 / Luuk Koenen

Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. De regels worden vanavond door het kabinet bekendgemaakt. Vanaf volgende week  verandert de boodschap 'blijft thuis' in 'blijf thuis als je klachten hebt'. Anderhalve meter afstand, regelmatig handen wassen en zoveel mogelijk thuiswerken blijft daarbij noodzakelijk.

11 mei

Vanaf 11 mei mogen bijna alle contactberoepen open, behalve sekswerkers. De 1,5 meter afstand blijft van toepassing, een mondkapje wordt niet verplicht. Groepen van tien mensen worden toegestaan en buitensport in groepen wordt ook boven 18 jaar toegestaan.

De terrassen mogen vanaf 1 juni weer open met anderhalve meter afstand. Restaurants alleen op reservering met een maximum van 30 personen. Dit geldt ook voor bioscopen en theaters. Een maand later mogen de vakantieparken en campings open met een maximum van 100 personen. 

September

Vanaf 1 september zouden ook sauna's, seksclubs en sportclubs weer open mogen. De versoepelingen kunnen worden uitgesteld als het aantal besmettingen stijgt. Bij elke versoepeling wordt gekeken naar het advies van het Outbreak Management Team.