Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

De Straten in de Van Speijkstraat met Achraf El Johari: 'Ik hoop dat Halsema dit ziet'

10 mei 2020, 07.00 uur · Aangepast 9 juni 2022, 14.09 uur · Door Koen Bugter

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de van Speijkstraat in de Baarsjes.

De Straten in de Van Speijkstraat: “van Femke Halsema moet ik nog felicitaties ontvangen” (even terugluisteren in de aflevering, weet niet precies hoe het is gezegd) ACHRAF ZEGT DIT HELAAS NIET

Voor moslims is het een bijzondere tijd, want zij zitten momenteel middenin hun jaarlijkse vastenperiode: de ramadan. Normaal gesproken is dit een periode van bezinning die samen wordt beleefd, maar door het coronavirus is de situatie dit jaar anders dan anders. Zo kan de iftarmaaltijd niet samen worden genuttigd en zijn moskeeën dicht.

We spreken Achraf El Johari over zijn functie als jongerenburgemeester van Amsterdam en over eenzaamheid onder islamitische studenten in deze tijd. Abid Tounssi vertelt over zijn nieuwe Lab6 vodcast voor jongeren. Karima deelt een lekker recept om tijdens de Ramadan gezond te blijven eten. Katja legt uit hoe vrouwen in hun kracht kunnen gaan staan en we sluiten af met Anouar Ennali, die zijn spoken word over deze roerige tijd voordraagt.

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!