NL
V

In wooncomplex Change= II in Zuidoost wonen 600 werkende jongeren: 'Heel gezellig'

22 mei 2020, 16.21 uur · Aangepast 10 juni 2020, 16.44 uur · Door Redactie

Change= II is een woongebouw in Zuidoost voor werkende jongvolwassenen. Het complex huisvest bijna 600 zelfstandige studio's en voorzieningen als een fitnessruimte en een parkeergarage. In 2016 opende de organisatie Change= al een dergelijk complex in Nieuw-West.

Change= ontwikkelt 'community-concepten' die aansluiten bij de behoeftes van bepaalde doelgroepen. Volgens de organisatie is het voor jonge mensen moeilijk om woonruimte te vinden in grote steden, zelfs als ze werken. Om die doelgroep tegemoet te komen opende Change= de wooncomplexen.

'Wat ik heel erg leuk vond aan dit gebouw is dat je gemeenschappelijke ruimtes hebt waar je echt samenkomt met je buren', vertelt bewoner Giulia di Battista. 'Je bent eigenlijk nooit alleen.'

Eyecatcher

Het woongebouw Change=II staat aan de kruising van de Bijlmerdreef met de Dolingadreef. Architectenbureau Oz ontwierp voor deze plek een gebouw met een transparante plint met (commerciële) voorzieningen die aansluiten op de omgeving.

Het gebouw sprong er voor bewoner Fabricio Rooker echt uit in het Amsterdamse woningaanbod. 'Met het OV is station Bijlmer Arena erg vlakbij. En ik zocht ook een gebouw wat mooi en nieuw was. Dit gebouw was wel echt een eyecatcher.'

Is dit jouw favoriete project? Breng dan je stem uit op nieuwbouwprijs.nl.