Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoners ternauwernood ontsnapt bij brand Diamantbuurt

24 mei 2020, 07.31 uur · Aangepast 24 mei 2020, 09.31 uur · Door Redactie

Veertien bewoners van een pand aan de Smaragdstraat in de Diamantbuurt zijn gister aan het einde van de avond ternauwernood ontsnapt aan een brand. Twee personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. 

De brand brak rond 23:45 uur uit in het trappenhuis. Het vuur begon op de eerste verdieping en verspreidde zich vrij snel naar de tweede etage. 

Touwladder

Jongeren uit de buurt merkten de brand op en kwamen meteen in actie. Met aan trap hielpen zij de bewoners van de eerste etage naar buiten. De bewoners van de tweede etage hadden een touwladder die zij uit het raam lieten zakken. Met de hulp de buurt konden ook zij in veiligheid worden gebracht. 

De brandweer, politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. De veertien bewoners hadden rook ingeademd en zijn nagekeken. Twee van hen zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Verwoest

Mogelijk is er sprake geweest van brandstichting. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de oorzaak onderzocht wordt en kan dit verhaal niet bevestigen. Het vuur heeft het trappenhuis naar de eerste verdieping en tweede verdieping verwoest. Ook is zeker een woning onbewoonbaar geworden.