Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coronabesmetting op basisschool Nieuw-West, school blijft open

13 juni 2020, 22.31 uur · Aangepast 14 juni 2020, 10.29 uur · Door Redactie

Een leerkracht op de Fiep Westendorpschool in Nieuw-West is positief getest op corona. Per brief heeft het schoolbestuur laten weten dat er volgens GGD-onderzoek geen reden is tot zorgen omdat er snel is gehandeld. De school blijft daarom open.

Pixabay

De leerkracht zou vrijdagochtend milde klachten hebben gehad en is vervolgens meteen getest. Vanochtend werd bekend dat zij besmet is met corona. Het gaat inmiddels wel steeds beter met de leerkracht, laat de school weten in de brief aan de ouders. 

Een ouder van een kind uit groep 6 laat aan AT5 weten bezorgd te zijn over de situatie. Maar de school schrijft dat hier geen reden toe is. 'De GGD benadrukt dat er geen aanleiding is om de school te sluiten en over te stappen naar thuisonderwijs. Er is namelijk zeer snel gehandeld.'

Contactonderzoek

Ook is er een contactonderzoek uitgevoerd waarna is besloten dat twee andere personeelsleden die nauw contact hadden met de leerkracht twee weken in quarantaine moeten. Ouders van alle kinderen in klassen waar de leerkracht mee in contact is geweest krijgen nog een brief van de GGD met aanvullende informatie.

Twee klassen moeten maandag thuis blijven, omdat er dan aan een vervangingsplan wordt gewerkt.

AT5