Start van hoofdcontent

112

nl

Duikers van de brandweer vinden Ferrari in het IJ

8 juli 2020, 14.15 uur · Aangepast 8 juli 2020, 19.50 uur · Door Redactie

Brandweerduikers hebben onlangs tijdens een oefening een auto gevonden die op de bodem van het IJ lag. Op basis van het kenteken bleek het te gaan om een Ferrari Mondial met bouwjaar 1987. 

AT5

De brandweerduikers vonden de wagen al op 17 juni. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie werd in kennis gesteld en om verder onderzoek te kunnen doen is er op 29 juni opnieuw naar het voertuig gedoken. De auto zou op zijn kop in het water liggen, onder een flinke hoop zand en modder. Mogelijk is het voertuig lang geleden al als gestolen geregistreerd.

Quote

'Het is onze plicht als politie om uit te zoeken wat daar gebeurd is'

Woordvoerder politie

'Zodra de auto uit het water is zal het elders worden onderzocht om een eventueel misdrijf uit te kunnen sluiten', laat een woordvoerder van de politie weten. 'Dat het om een Ferrari gaat die in het IJ ligt, dat is natuurlijk wel opmerkelijk. Het is onze plicht als politie om uit te zoeken wat daar gebeurd is.'

De Ferrari wordt vandaag niet meer naar boven gehaald. Het voertuig zit vast in de modder, waardoor de berging vertraging oploopt. De politie verwacht dat de auto morgen wel uit het water wordt gehaald.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938