Start van hoofdcontent
nl

Zwerfafval blijft na drukke zomerdagen liggen in parken

20 juli 2020, 10.13 uur · Aangepast 30 juli 2020, 14.15 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Tijdens de zomermaanden worden de parken en andere groene plekken in de stad druk bezocht.  Hierdoor blijft er geregeld zwerfafval liggen. Zeker nu Amsterdammers lang thuis hebben gezeten vanwege de coronacrisis en weer volop genieten van de parken. De gemeente is daarom een campagne gestart om bezoekers bewuster om te laten gaan met afval. Het AT5-programma Amsterdam Informeert duikt het Westerpark in en kijkt of de mensen hier hun zwerfafval opruimen. 

Quote

'Als de afvalbak een keer vol is, zet het vuil er dan niet naast, maar neem het mee naar huis'

Davy Kroon, reiniging

Dat Amsterdammers graag de parken bezoeken tijdens de zomermaanden ziet ook Davy Kroon. 'Mensen trekken er massaal naartoe en dat snap ik wel.' Kroon, die ervoor zorgt dat de parken schoon blijven, ziet daarbij ook dat er veel zwerfafval niet goed wordt opgeruimd. 'Als de afvalbak een keer vol is, zet het vuil er dan niet naast, maar neem het mee naar huis', vertelt Kroon terwijl hij langs een rij vuilnisbakken loopt in het Westerpark. 'Helaas gebeurt dat niet altijd en daarom is het goed dat de gemeente deze campagne is gestart.'

AT5

Tevreden

Ondanks dat de afvalbakken in parken het op sommige momenten niet aankunnen zijn veel bezoekers toch te spreken over het Westerpark. 'Naar mijn idee is het park veel schoner dan twee jaar geleden', vertelt een bezoeker die in het gras ligt en geniet van de zon.' Een andere bezoeker laat aan AT5 weten dat hij geïnspireerd is geraakt door de schone omgeving en daardoor zelf ook eerder zijn eigen afval netjes opruimt. 

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/parken