Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gaysauna in het centrum sluit deuren na twee coronabesmettingen

19 augustus 2020, 21.29 uur · Aangepast 21 augustus 2020, 09.26 uur · Door Redactie

Twee personeelsleden van gaysauna Nieuwezijds zijn afgelopen week positief getest op corona, daarom besloot eigenaar Richard Keldoulis vrijwillig de deuren te sluiten. 

Google Streetview

De sauna is sinds dinsdag 11 augustus voor 2 weken dicht. De sluiting is niet opgelegd door de voorzitter van de Veiligheidsregio. 'Wij hebben dit achteraf met de GGD besproken en vonden ons besluit juist', zegt Keldoulis. 'We hebben onze opening en de veiligheidsmaatregelen in nauw overleg met de GGD gedaan, ze zijn ook aanwezig geweest de week voordat wij open gingen.' De gaysauna zal dinsdag 25 augustus weer open gaan.

Cafés dicht

Eerder werden er al diverse café in de stad gesloten in verband met besmettingen. In dat geval roept de GGD en de Veiligheidsregio mensen op, die bij de desbetreffende locaties zijn geweest, extra alert te zijn. Mochten zij klachten hebben wordt hun geadviseerd om thuis te blijven en een afspraak te maken voor een coronatest. Voor bezoekers die positief getest zijn en hun contacten geldt dat ze de richtlijnen van de GGD moeten opvolgen en in quarantaine moeten gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938