Start van hoofdcontent

112

nl

Man neergeschoten in Zuid, schutter op de vlucht

25 augustus 2020, 16.05 uur · Aangepast 25 augustus 2020, 18.23 uur · Door Redactie

Een man is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een schietpartij in de Vechtstraat in Zuid. Dat gebeurde rond 15.50 uur.

Twee ambulances en een mobiel medisch traumateam zijn opgeroepen. Omstanders laten weten dat er veel agenten aanwezig zijn, ook zouden er auto's van het arrestatieteam gezien zijn.

'Ik hoorde drie of vier knallen, het klonk alsof er iets naar beneden werd gegooid bij een verbouwing', vertelt een buurtbewoner. Daarna zag ze de schutter lopen. 'Hij had een arm onder zijn hoody en andere mensen riepen in paniek dat hij gevaarlijk was.'

Quote

'De schutter had een arm onder zijn hoody en andere mensen riepen in paniek dat hij gevaarlijk was'

buurtbewoner

Het gaat vermoedelijk om een man met een donker getinte huidskleur, die zwarte kleding en een capuchon draagt. Hij zou mogelijk dreadlocks hebben. De politie heeft hem nog niet aangehouden.

Rapper

Volgens Het Parool is het slachtoffer de 23-jarige Danzel S. uit Holendrecht. Hij staat bekend staat als rapper Bigidagoe. 

Agenten hebben een groot gebied afgezet. Een politiehelikopter heeft enige tijd meegezocht naar de schutter. Verder is er al een zogeheten 'calamiteitencontainer' van de politie in de straat neergezet. 

Getuigen

De politie vraagt getuigen die 'iets hebben waargenomen wat meer inzicht kan geven over de toedracht' zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938