Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omgewaaide bomen verspreid door de hele stad, storm Francis zorgt voor schade

26 augustus 2020, 07.05 uur · Aangepast 26 augustus 2020, 12.13 uur
Door Redactie · Foto: Foto via AT5 Whatsapp

Zomerstorm Francis heeft vannacht en vanochtend op enkele plekken voor overlast en schade gezorgd in de stad. 

De brandweer maakt melding van omgewaaide bomen verspreid over de stad. Aan de Oostenburgergracht zorgde een omgewaaide boom ervoor dat bewoners tijdelijk hun huis niet uit konden.

Ook werden verschillende bovenleidingen geraakt, onder meer bij het Surinameplein, en raakte aan de Keizersgracht een auto zwaar beschadigd. Op de Egelantiersgracht werd een boot door een boom geraakt. Voor zover bekend zijn er nog geen gewonden gevallen door de storm.

AT5

Aan het einde van de ochtend waaide een boom tegen de gevel van een aantal appartementen in de Van Houweningenstraat in West, zo is te zien op onderstaande beelden. 

Het GVB laat woensdagmorgen weten dat veerlijn 900, Distelweg - Pontsteiger, met minder vaartuigen vaart. Door de harde wind wordt één grote veerpont ingezet.  

Code geel

Het KNMI heeft voor grote delen van het land code geel afgegeven in verband met zware windstoten. Weeronline meldt dat de storm tegen 7.00 uur 's ochtends over zijn hoogtepunt heen was. Rond het middaguur is er volgens de weerdienst geen sprake meer van een storm. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938