Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Mazraoui ziet Van de Beek liever nog een jaar bij Ajax

29 augustus 2020, 22.54 uur · Door Redactie

Ajax won vanavond met volle overtuiging van het Duitse Eintracht Frankfurt (2-1) en voegde daarmee een nieuwe overwinning toe aan de reeks in de voorbereiding. Achteraf ging het vooral over de mogelijk aanstaande transfer van Donny van de Beek die vanavond niet bij de wedstrijdselectie zat. 

AT5

'Ik gun hem natuurlijk heel veel', zegt Ajax-rechtsback Noussair Mazraoui na de wedstrijd in de perskamer. 'Ik heb natuurlijk met hem samen gespeeld in de jeugdopleiding. Als het echt zo is dan gun ik hem dat van harte. Al zou ik het prettiger vinden als hij nog een jaartje zou blijven.' 

Voor de oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt werd duidelijk dat Donny van de Beek niet bij de wedstrijdselectie zat. Trainer Erik ten Hag bevestigde voor de wedstrijd bij Ziggo Sport Voetbal dat dat inderdaad te maken heeft met ontwikkelingen op het gebied van een mogelijke transfer. De middenvelder staat al langer in de belangstelling van Manchester United. Daar kwam afgelopen week het gerucht bij dat FC Barcelona, met kersverse trainer Ronald Koeman, geïnteresseerd is in de middenvelder. 

Quote

'Als het echt zo is dan gun ik hem dat van harte'

mazraoui over mogelijk vertrek van de beek

Ook trainer Erik ten Hag reageert na de wedstrijd op het mogelijk aanstaande vertrek. 'Donny is een absolute sterkhouder geworden, een hele moderne middenvelder met diepgang en goals, het is duidelijk dat wij hem gaan missen.' 

Vervanger

Keihard op zoek naar een vervanger voor Donny van de Beek is niet nodig. Volgens de trainer loopt die al rond in de selectie. 'Ik denk dat wij intern de opties hebben met Promes die goed uit de voeten kan op 10, Kudus en Ekkelenkamp. We hebben optie genoeg om daar invulling aan te geven', aldus Ten Hag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938