Stad

De Straten bij Hamza in de Kolenkitbuurt: 'Ik wil de grootste goochelaar van Nederland worden'

1 september 2020, 21.02 uur · Aangepast 2 september 2020, 08.25 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de Leeuw van Vlaanderenstraat in de Kolenkitbuurt.

Hier worden de kunsten beoefend door jong en oud, maar deze twee groepen komen niet altijd even snel met elkaar in aanraking. Adnan Atik zet zich in Nieuw-West al jaren in om mensen van verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar te verbinden door het vertellen van verhalen. Tegenwoordig biedt hij jong talent een podium in zijn nieuwe programma New Metropolis: Smeltkroes.

Allereerst gaan we langs bij een van de jongeren die hieraan deelneemt: de goochelaar Hamza 'Nape' Karimi. Ondanks het feit dat zijn familie het er niet helemaal mee eens is, heeft hij zichzelf allerlei trucs aangeleerd en heeft sinds kort zelfs zijn eigen show.

Ortwin daarentegen stond pas op zijn 65e voor het eerst op het podium. Nadat hij zijn hele leven achter de camera had doorgebracht, besloot hij er toen vóór te gaan staan. Naast zijn betrokkenheid bij het ZID-theater in zijn buurt is was hij onlangs ook te zien in een videoclip van niemand minder dan rapper Boef.

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!