Start van hoofdcontent

112

nl

Twee aanhoudingen vanwege liquidatie bij sportschool in Amstelveen

1 september 2020, 17.41 uur · Aangepast 1 september 2020, 18.19 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio

De politie heeft twee mannen opgepakt in het onderzoek naar de liquidatie bij een sportschool aan de Escapade in Amstelveen. De dodelijke schietpartij vond december vorig jaar plaats. Een 39-jarige man werd doodgeschoten in het bijzijn van een 5-jarig kind, dat op de achterbank in de auto zat. 

De eerste verdachte is op dinsdag 25 augustus in de stad door een arrestatieteam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident. Hij is op 28 augustus 2020 voorgeleid bij de rechter commissaris. Die heeft besloten dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten. 

De tweede verdachte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het schietincident en is op dinsdag 1 september 2020 aangehouden. Hij zat op dat moment al in de cel op verdenking van betrokkenheid bij een andere zaak.

'Vanwege de ernst van het incident is destijds direct een grootschalig onderzoek opgestart met als resultaat deze twee aanhoudingen', laat de politie weten. 'Meer aanhoudingen rondom dit onderzoek worden niet uitgesloten.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938