Start van hoofdcontent

112

nl

Politie zet straat af na vondst explosief in Osdorp

27 september 2020, 08.16 uur · Aangepast 27 september 2020, 16.51 uur · Door Redactie

In de Bart Poesiatstraat in Osdorp hebben agenten vanochtend vroeg een explosief gevonden. Het explosief is inmiddels afgevoerd en onschadelijk gemaakt.

AT5

Op de foto's is te zien dat een een gedeelte van de Bart Poesiatstraat was afgezet. De dienst Explosieven Veiligheid van de politie heeft in eerste instantie onderzoek gedaan naar het explosief. Later werd ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. De EOD heeft het voorwerp afgevoerd en onschadelijk gemaakt, waarna ook de afzetting kon worden opgeheven.

Scooter

Om vier uur vannacht meldde een tipgever bij de politie dat er iets verdachts op de grond lag. 'Die had gezien dat iemand op een scooter iets neer had gelegd. Toen we ter plaatse kwamen bleek het om een explosief te gaan', zegt Sara Tillart van politie Amsterdam. 

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de straat. Ook zijn ze nog op zoek naar de tipgever van vannacht, want daar is daarna ook geen contact meer mee geweest. 

Ontploffing

Gisteren werd er in Osdorp een explosief op de stoep van de Osdorper Ban aangetroffen. Die vondst werd gedaan nadat er iemand bleek te zijn neergeschoten op dezelfde plek. Het is deze week sowieso erg onrustig in Nieuw-West. Maandagochtend zag de eigenaar van een belwinkel, ook gelegen aan de Osdorper Ban, dat er geschoten was op zijn winkel. In de nacht van dinsdag op woensdag werd er geschoten op een geparkeerde auto in de Lodewijk van Deysselstraat, dezelfde nacht vond er een ontploffing plaats bij een appartementencomplex aan de Pieter Calandlaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938