Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Politie toont beelden van mannen die verstandelijk beperkte vrouw ernstig mishandelen: 'Zeer laffe daad'

4 oktober 2020, 13.19 uur · Aangepast 5 oktober 2020, 11.44 uur · Door Redactie

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee mannen die ervan verdacht worden een 47-jarige vrouw met een verstandelijke beperking zwaar mishandeld te hebben. Als de vrouw 's nachts een ommetje maakt op zoek naar een sigaret komt ze in aanraking met een groep jongens en wordt ze zwaar mishandeld.

Het slachtoffer woont in een zorginstelling, maar logeert in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni bij familie in Zuid. Bij de instelling krijgt het slachtoffer op bepaalde tijden een sigaret aangeboden, bij het familielid niet.

'Het slachtoffer besluit daarom om rond twee uur in de nacht de straat op te gaan, op zoek naar een sigaret', zegt Lex van Liebergen van de Politie Amsterdam. 'In de Johannes Verhulststraat vraagt ze die bij een groepje jongens. Rond half drie ontstaat er op het pleintje op de Cornelis Schuytstraat een gevecht tussen het slachtoffer en de jongens. Hierbij wordt zij ernstig mishandeld.'

Het slachtoffer gaat terug naar het huis waar ze logeert en kruipt in bed. De volgende dag blijkt zij ernstig letsel in haar gezicht te hebben. Ze vertelt wat er gebeurd is en de politie wordt ingeschakeld. 'Het betreft een vrouw met een verstandelijke beperking en is dus een heel kwetsbaar slachtoffer. Wij vinden dit een zeer laffe daad. Zij is die nacht flink toegetakeld, geslagen en geschopt en waarschijnlijk alleen omdat ze om een sigaret vroeg. 

Quote

Zij is die nacht flink toegetakeld, geslagen en geschopt en waarschijnlijk alleen omdat ze om een sigaret vroeg

lex van liebergen politie amsterdam

Op de beelden is het lastig om verdachten te herkennen toch hoopt de politie dat mensen die getuigen zijn geweest zich iets herinneren van de mishandeling en zich melden bij de politie. Mensen die een groep jongens hebben gezien in de omgeving van de Cornelis Schuytstraat voorafgaand aan de mishandeling of mensen die meer weten van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.