Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tiener zwaargewond, herinnert zich niets van toedracht

2 oktober 2020, 15.27 uur · Aangepast 1 november 2020, 07.14 uur · Door Redactie

Een 17-jarig meisje is zondag 20 september rond 03.30 uur zwaargewond geraakt, maar kan zich niets meer herinneren van de toedracht. Ze moest met spoed worden geopereerd. Mogelijk is ze gevallen of aangereden. De recherche is hard op zoek naar getuigen en camerabeelden.

De tiener was samen met een vriendin naar een café in Oost geweest en had daar enkele drankjes gedronken. Na sluitingstijd stapte ze rond 03.20 uur alleen op de fiets vanaf de Ringdijk naar de Linnaeusstraat.

Fietstocht

Ze fietste via de Linnaeusstraat naar de Eerste Oosterparkstraat en reed door tot aan de Weesperzijde. Vanaf het moment dat ze de Nieuwe Amstelbrug over fietste, kan ze zich niet meer goed herinneren wat er is gebeurd.

Wat ze nog weet is dat ze zich erg slecht voelde en dat ze ter hoogte van het Vondelpark is gestopt en is gaan zitten. Ze fietste daarna terug naar het Rijksmuseum en zette daar haar fiets op slot. Vanaf daar nam ze een taxi naar huis toe.

Zware interne verwondingen

Thuis is ze gaan slapen, maar de volgende ochtend werd ze wakker met zeer veel pijn op verschillende plekken van haar lichaam. Onderzoek op de eerste hulp wees uit dat ze meerdere zware interne verwondingen had. Ze moest direct worden geopereerd en heeft vier dagen in het ziekenhuis gelegen.

De recherche is hard op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk camerabeelden hebben op de fietsroute van het slachtoffer. Tijdens de fietstocht is het slachtoffer haar airpods kwijtgeraakt, ook daar is de recherche naar op zoek.  Wie meer informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938