Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten op Kraanspoor: Thuiswerken aan 't IJ

8 oktober 2020, 20.15 uur · Aangepast 18 november 2020, 12.15 uur · Door Redactie

In de Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we op het Kraanspoor in Noord.

Met een druk leven kun je hier als bewoner echt even tot rust komen, en dat is in deze (corona)tijden wel prettig nu men zoveel thuis moeten werken. En waar kom je beter tot rust dan aan het water? Daar ontmoeten we Gijs, die twintig jaar geleden besloot het roer helemaal om te gooien en de wereld over te reizen met het zeilschip King's Legend. Zijn partner Famke ging mee op reis en schreef een logboek over hun avonturen. 

Verder gaan we langs bij Matthijs, de 'eeuwige student' filosofie. Hij woont in een knusse studentenkamer en filosofeert er hier flink op los. 

Samen met Matthijs gaan we op bezoek bij buurvrouw Ayesha. Zij is gespecialiseerd in het coachen van jonge ondernemers en heeft al wel een duidelijk carrièreplan voor ogen.

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!