Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Lachgaskoerier kijkt op klaarlichte dag in de loop van een vuurwapen

21 oktober 2020, 13.00 uur · Aangepast 21 oktober 2020, 13.27 uur · Door Redactie

Tijdens het afleveren van een bestelling lachgas recht in de loop van een vuurwapen kijken om vervolgens door zes man overvallen te worden, het overkomt een lachgaskoerier eind juli op een parkeerplaats in Zuidoost. De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van de overval. 

AT5

De beelden zijn van vrijdag 31 juli tegen zes uur in de middag. Op een parkeerplaats aan het Mijndenhof in Holendrecht is de koper van het lachgas te zien. Hij is volledige in het zwart gekleed en heeft een telefoon in zijn rechterhand waarmee hij in de weer is. 

'Het slachtoffer, de lachgaskoerier is op dat moment op weg naar de parkeerplaats. Niet vanuit het opgegeven woonadres, maar vanuit een andere richting komt de koper naar de auto gelopen en begroet hem', zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

Overval

De koerier stapt uit en samen lopen ze om de bestelbus heen. De zijdeur van de auto gaat open, op dat moment komen drie mannen de parkeerplaats op gerend. De voorste heeft een vuurwapen in zijn rechterhand en richt die op het slachtoffer, hij roept dat hij de lachgastank moet loslaten, onder in beeld komen nog twee verdachten aangerend.

De koerier moet toezien hoe de mannen zijn bestelbus ingaan en besluit zelf weg te rennen. De verdachten pakken ondertussen lachgastanks uit de auto en slaat op de vlucht. Het slachtoffer rent terug naar zijn auto en rijdt de parkeerplaats af.

'Later blijkt dat er verschillende lachgastanks en persoonlijke eigendommen gestolen zijn. De lachgaskoerier is uiteraard ontzettend geschrokken van de overval, hij keek op klaarlichte dag opeens in de loop van een vuurwapen. Dat is heel heftig. Wij komen graag in contact met mensen die weten wie deze verdachten zijn, meer weten over deze overval of iets weten van de gestolen lachgastanks.'

Quote

'De koerier keek op klaarlichte dag in de loop van een vuurwapen'

MArijke stor, politie amsterdam

Signalementen

De verdachte die zich voordeed als koper van het lachgas heeft net als alle andere verdachten een donkere huidskleur. Hij  is tussen de 1.75 en 1.80 lang, wordt rond de 20 jaar geschat en droeg een zwarte pet met lichte streep, zwarte kleding en zwarte schoenen.

De verdachte die het vuurwapen trekt wordt rond de 1.80  geschat en is rond de 20 jaar oud. Hij droeg een wit mondkapje, zwarte pet met wit logo en zwart t-shirt van Nike. Verder had hij een korte broek met een witte baan aan de linkerkant en een rode baan aan beide onderkanten. Hij droeg zwarte sneakers.

De derde verdachte droeg een pet en een zwart wit t-shirt. Verder had hij een trainingsbroek aan met lichtkleurige strepen op de zijkant en zwarte sneakers. De vierde verdachte droeg een wit mondkapje, een zwart trainingsjack, zwarte trainingsbroek met een witte streep aan de zijkant en zwarte sneakers. De vijfde verdachte droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd een zwarte trainingsbroek en zwarte sneakers. De laatste verdachte had kort zwart haar, droeg een zwart trainingsjack en een zwarte trainingsbroek met witte strepen.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.