112

NL
V

Muur valt op bouwvakker bij klus in de Pijp: 'Het zijn oude huizen'

30 oktober 2020, 18.30 uur · Door Redactie

Bij een grote renovatie van een paar panden in de Tweede Jacob van Campenstraat in de Pijp is rond 13.00 uur een muur bezweken en op een bouwvakker terecht gekomen. Hij zat beklemd onder het puin en is door de brandweer bevrijd. 

Het slachtoffer is gestabiliseerd en met een ladderwagen van de bovenste verdieping van het pand gehesen. Of en hoe ernstig de bouwbakker gewond is kon de brandweer nog niet zeggen. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

'Ik had het idee dat één been wel gebroken is', zegt collega Raymond Prins. 'Hij heeft een beetje geluk gehad, in mijn optiek. Maar ik ben geen medicus.'

Volgens Prins is de bouwvakker door de vloer gezakt tijdens de klap. 'Dus zijn benen hingen door het plafond heen, half. En één been was boven blijven hangen, daar had hij het meeste last van.'

Politie Amsterdam, beeld vanuit de helikopter

Maar hoe kan een muur nou zomaar omvallen? 'Het zijn hele oude huizen en er hoeft maar een windvlaag te komen', stelt Prins.

De precieze oorzaak is daarentegen nog onbekend. Bouw en Woningtoezicht is ingeschakeld om te onderzoeken hoe dit ongeluk op een bouwplaats heeft kunnen gebeuren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938