Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reuring Markt op IJburg gaat verder met maximaal dertig kramen

14 november 2020, 14.25 uur · Aangepast 18 november 2020, 11.56 uur · Door Redactie

De Reuring Markt op het Joris Ivensplein op IJburg heeft straks, als het aan stadsdeel Oost ligt, minder kramen dan nu het geval is. De marktkooplui zijn er niet blij mee.

In het zogenoemde instellingsbesluit staat dat er maximaal 30 kramen mogen staan, nu staan er telkens een paar meer. 'Met dat aantal kan er een goede en kwalitatieve markt blijven voor de bewoners van IJburg en Zeeburgereiland, die past bij de grootte van het winkelcentrum', laat het stadsdeel weten.

Petitie

Eerder dit jaar werd er een petitie opgestart om de markt te 'redden'. Volgens de opsteller van de petitie dreigde de markt 40 procent kleiner te worden en te verdwijnen doordat de inkomsten de kosten niet meer zouden dekken.

Het stadsdeel is niet blij met die petitie. 'We betreuren dit, omdat de informatie die gegeven wordt niet klopt. Er zijn het afgelopen jaar diverse gesprekken gevoerd met de organisator van de markt en de winkeliers en het instellingsbesluit is mede op basis van die gesprekken opgesteld.'

De helft

De marktkooplui laten weten dat het verhaal van het stadsdeel 'van geen kant klopt'. Volgens hen mogen ze volgens de vergunning het hele plein gebruiken, maar wordt dat door het besluit van het stadsdeel straks maar de helft. Dat komt onder meer doordat veel verkoopwagens vanwege de grootte twee marktplekken bezet houden.

Woensdag 25 november organiseert stadsdeel Oost een digitale bewonersavond voor alle bezoekers van de markt. Belanghebbenden kunnen zich nog over de nieuwe regels uitspreken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938