Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Amsterdamse FvD raadsleden willen harder optreden tegen jongerenafdeling

22 november 2020, 13.14 uur · Aangepast 22 november 2020, 13.29 uur · Door Redactie

Plaatsvervangend fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam, Kevin Kreuger, wil dat zijn partij harder optreedt tegen de JFvD, de jongerenpartij van FvD. Ook raadslid en senator Annabel Nanninga (momenteel met zwangerschapsverlof) eist een volledige sanering van de jongerenafdeling.

Annabel Nanninga (JA21)

JFvD zette gisteren een aantal coördinatoren uit hun functie binnen de partij. Aanleiding daarvoor zijn de  appconversaties tussen leden van JFvD, waarin zijn zich antisemitisch en homofoob uiten.  Het Parool onthulde gisteren screenshots van die gesprekken. Eerder werden juist de klokkenluiders binnen de partij geroyeerd.

'Volledige sanering'

Thierry Baudet, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, noemt het uit functie zetten van de coördinatoren een 'uitstekend optreden'. Maar de Amsterdamse raadsleden zijn het daar absoluut niet mee eens. In een tweet reageert Annabel Nanninga: 'Nee, too little, too late. Onacceptabel dat mensen met dit soort denkbeelden in onze partij zitten en dat daar niet meteen keihard tegen wordt opgetreden. Ik sta hier volstrekt niet achter, en verwacht een volledige sanering van de JFVD.'

Kevin Kreuger wil de jongerenpartij zelfs helemaal 'opdoeken'. Ook duo-raadslid Adrien de Boer wil dat er 'schoon schip' gemaakt wordt. 'Wij moeten nu een vuist maken voor een partij waarin extremistische, facistoïde en antisemitische types niet welkom zijn.'

Eind april berichtte HP/De Tijd ook al over gelekte fascistische en antisemitische appgesprekken tussen leden van de jongerenpartij. Drie leden werden toen uit de partij gezet, drie anderen geschorst.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938