Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Bastiaantje (83) thuis overvallen: 'Van laatste spaarcentjes bestolen'

24 november 2020, 07.00 uur · Aangepast 24 november 2020, 09.15 uur · Door Redactie

De 83-jarige Bastiaantje van Bockel is vorige week in haar eigen woning in de Rivierenbuurt overvallen door iemand die zich voordeed als medewerker van de gemeente. De man zei dat er een gaslek in de straat was en wist een tas met waardevolle spullen van de vrouw mee te nemen. 'Het schofterige overheerst'. 

AT5

Mevrouw Van Bockel - bedlegerig en hartpatiënt - raakte haar paspoort, waardevolle familiefoto's en vijfduizend euro aan spaargeld kwijt. Ze verwachtte afgelopen woensdagochtend iemand van de thuiszorg. Om die reden deed ze nietsvermoedend vanuit haar bed met een knop de deur open. 

'Valt weinig te verzekeren'

Maar in plaats van de thuiszorgmedewerker stond er ineens 'iemand van de gemeente' in haar woning. 'Hij zei dat ik uit bed moest komen voor een gaslek en vroeg of ik waardevolle spullen in huis had, voor de verzekering', vertelt het slachtoffer in een stoel voor haar woning in de Dintelstraat. 'Ik zei dat er weinig te verzekeren viel, alleen een tas die naast mijn bed staat. Voor de rest heb ik niets van waarde'. 

En met opmerking was het kwaad geschied. 'Hij zei dat het gaslek daar moest zitten en toen dook hij over mijn bed heen, ter hoogte van mijn kussen. En toen zei ik: weg, weg jij! Maar ik kon niet zien dat hij mijn tas weggriste. En toen rende hij de deur uit.'

'Geen opsporingsindicatie'

Mevrouw Van Bockel belde meteen de politie. Ze heeft aangifte gedaan, maar ze kreeg een paar dagen later al een brief thuis waarin haar werd verteld dat de zaak niet verder wordt onderzocht. Een politiewoordvoerder laat desgevraagd aan AT5 weten dat er 'geen opsporingsindicatie is'. Te weinig aanknopingspunten dus. 

Volgens het slachtoffer ging het om een oudere, blanke man, van tussen de 50 en 60 jaar oud, met grijs haar en een normaal postuur. Opvallend genoeg kreeg de politie vorige week dinsdag ook al een melding dat een soortgelijke man had geprobeerd een oudere vrouw op te lichten in de Maasstraat, niet ver van de Dintelstraat. Ook toen werd gesproken over een gaslek. 

Quote

'Je bent toch wel laag gezonken als je een oude, zieke, invalide vrouw in bed van haar laatste spaarcentjes besteelt'

Bastiaantje van Bockel (83)

Mensen met camerabeelden of beelden van een deurbel met een camera kunnen die delen met de politie, zo laat de woordvoerder weten. Mevrouw Van Bockel hoopt ondertussen haar waardevolle spullen op een of andere manier nog terug te krijgen. 'Je bent toch wel laag gezonken als je een oude, zieke, invalide vrouw in bed van haar laatste spaarcentjes besteelt? Dan ben je toch wel een schoft.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938