Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Politie toont alsnog de verdachten van 'laffe' mishandeling van 17-jarige in Oost

27 november 2020, 13.00 uur · Aangepast 27 november 2020, 13.10 uur · Door Redactie

Ze kregen een week de tijd om zich te melden, maar deden dat niet. En daarom worden de gezichten van de vier jongens, die ervan verdacht worden eind september een 17-jarige jongen te hebben mishandeld, herkenbaar getoond. De politie toont de beelden in het opsporingsprogramma Bureau 020.

Het slachtoffer zit in de nacht van zaterdag 26 september op zondag 27 september met een paar vrienden op een bankje bij de skatebaan aan de Weesperzijde ter hoogte van de Omval. Hij ziet dat er verderop iets gaande is waar mogelijk een meisje in problemen is. Hij loopt er naartoe om te kijken wat er aan de hand is, maar raakt dan in de moeilijkheden.

Mishandeling op beeld vastgelegd

Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer wordt ingesloten door een groep van ongeveer vijftien jongeren, hij wordt afgescheiden van zijn vrienden die hij niet meer ziet. Een van de verdachten zegt dat hij zijn persoonlijke bezittingen moet afgeven, als hij dit niet doet wordt hij door twee jongens vastgegrepen, een andere verdachte filmt de mishandeling.

Quote

'Een zeer laffe daad'

Marijke Stor, woordvoerder politie

Een van de jongens pakt het slachtoffer van achter vast en klemt zijn arm om zijn nek. Daarna komt er een vierde verdachte in beeld die het slachtoffer trapt en vervolgens een aantal keer hard in zijn gezicht slaat. Uiteindelijk weet de jongen weg te komen, hij rent weg en ziet een aantal jongens uit de groep op scooters wegrijden richting het Amstelstation.

'Een zeer laffe daad', zegt politiewoordvoerder Marijke Stor. 'Het slachtoffer probeerde een meisje dat mogelijk in problemen was te helpen. Hij heeft veel pijn aan de mishandeling overgehouden. De vier jongens kregen een week de tijd om zich bij ons te melden, omdat wij het vermoeden hebben dat de verdachten minderjarig zijn. Helaas maakte ze hier geen gebruik van en delen we de beelden nu dus herkenbaar.'

Signalement 

De eerste verdachte is ongeveer 1 meter 75 lang, droeg een camouflage jas, een zwarte broek, zwarte schoenen en zwarte pet. De tweede verdachte heeft ongeveer dezelfde lengte. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een zwarte broek, witte sneakers van het merk Nike en een mondkapje.  De derde jongen wordt tussen de 1 meter 75 en 1 meter 80 geschat. Hij droeg een grijs trainingspak met capuchon en witte sneakers van het merk Nike. Tot slot de vierde verdachte. Die wordt 1.85 geschat heeft donker haar droeg een grijze hoodie met capuchon een blue jeans en witte sneakers.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.