Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Arrestatie in Amsterdam voor overvalpoging op stylist Fred van Leer

1 december 2020, 10.07 uur · Aangepast 1 december 2020, 15.32 uur · Door Redactie

De politie heeft gisteren een 22-jarige man aangehouden in Amsterdam. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging tot overval op stylist Fred van Leer. Twee mannen probeerden de bekende Nederlander op 18 november te overvallen in zijn huis in Rotterdam. 

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De twee deden zich op de bewuste ochtend voor als pakketbezorgers van PostNL. Toen Van Leer de deur opende werd hij bedreigd met een vuurwapen. Hij werkte de overvallers eigenhandig de woning uit, zo vertelde hij eerder in een video op zijn Instagram-pagina.

'Ik heb geen klappen gekregen. Maar weet je wie wel klappen hebben gekregen? Die gasten die beneden aan de trap lagen. Ik ga nu aangifte doen, het komt goed. Ik voel me sterk', reageerde Van Leer vlak na de poging tot woningoverval.

Petje en vuurwapen

Rechercheurs van de dienst Forensische Opsporing vonden een petje van een van de overvallers. Ook het gebruikte vuurwapen werd aangetroffen. Het onderzoek van de Rotterdamse recherche leidde tot de aanhouding van gisteren in Amsterdam.

Naar de tweede verdachte wordt nog steeds gezocht. Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938