Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Pakjesavond in coronatijd: videobellen met de Sint

5 december 2020, 18.51 uur · Door Redactie

Met de huidige coronamaatregelen kan Sinterklaas dit jaar helaas niet bij kinderen aan de deur komen. Om hen toch nog een onvergetelijk sinterklaasfeest te bezorgen, waren er vandaag  verschillende alternatieven. Zo kon je langs de Goedheiligman rijden bij een Sinterklaas drive-in, of kon je met hem videobellen.

In het Ambassade Hotel hadden de kinderen een kwartier of half uur de tijd om via het scherm met de Sint te praten en te zingen. Initiatiefnemer Jeroen organiseert normaal gesproken grote evenementen en festivals, maar bedacht in de coronacrisis nu dit initiatief.

Het videobellen ging Sinterklaas prima af, en hij kon op deze manier zelfs efficiënter werken. 'Het is net alsof ik in hun huiskamer zit, en het grappige is dat ik zoveel kamers tegelijk kan bezoeken.'

Naast het videobellen met de Sint, was er een drive-in georganiseerd bij Office Center. Vanuit de auto konden de kinderen Sinterklaas ontmoeten, en kregen ze een goodiebag.

'Wij organiseren deze drive-in omdat we het belangrijk vinden de traditie van Sinterklaas in stand te kunnen houden', aldus initiatiefnemer Ruud.

Ook wordt Sinterklaas dit jaar alsnog toegezongen. Niet bij de schoorsteen, maar via Zoom. 'Ik denk dat mensen dat in deze periode wel kunnen gebruiken, een lach op hun gezicht.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938