Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Twee vrouwen ernstig mishandeld door drie mannen in Amstelstation

9 december 2020, 13.00 uur · Aangepast 10 december 2020, 13.08 uur · Door Redactie

De politie geeft in het AT5-programma Bureau 020 beelden vrij van een man die verdacht wordt van poging doodslag tijdens een zware mishandeling van twee vrouwen op station Amstel, afgelopen zomer. Samen met twee andere mannen, waarvan de identiteit bij de politie inmiddels bekend is, slaat en trapt hij hard op de vrouwen in. 

Op de beelden zijn drie mannen in een snackbar te zien die maandagavond 10 augustus rond 19:00 uur net wat hebben besteld en staan te wachten op hun bestelling. Eén van hen raakt aan de praat met een vrouw. 'Op het eerste oog lijkt er niet veel aan de hand, maar de vrouw wordt lastig gevallen. Even later begint ook een andere man van het drietal zich met het gesprek te bemoeien', vertelt politiewoordvoerder Jelmer Geerds. 

Hulp via FaceTime

De vrouw voelt zich onveilig en zoekt via FaceTime contact met een vriendin, die buiten het station in een auto zit te wachten. Het groepje mannen denkt dat de vrouw hen aan het filmen is en ze halen verhaal. Op dat moment mengt ook de derde man zich in het gesprek. Het lijkt in eerste instantie nog met een sisser af te lopen. De vrouw loopt weg en zoekt een andere plek aan de balie. De drie mannen lopen naar buiten. Maar dan slaat alsnog de vlam in de pan. 

'Er ontstaat een woordenwisseling, waarbij de verdachte één van zijn vrienden probeert te sussen en weghoudt bij de vrouw. Ze worden een paar keer uit elkaar gehouden, tot de vriendin de snackbar binnenloopt.' De politiewoordvoerder beschrijft expliciet de rol van één van de drie verdachten, omdat de identiteit van de andere twee mannen inmiddels bij de recherche bekend is. 

Vrouw zit en krijgt 'low-kick'

Na de woordenwisseling ontstaat een vechtpartij. De twee vrouwen worden naar de grond gewerkt en krijgen harde klappen en trappen te verwerken. Eén van de slachtoffers - zittend tegen de muur -  krijgt een zogenaamde 'low-kick' in haar gezicht. Ook de nog onbekende man pakt dit slachtoffer hard aan. Hij maakt eerst een schijnbeweging, maar trapt haar vervolgens hard in het gezicht. 

Spoedeisende hulp

'Beide slachtoffers zijn na de ernstige mishandeling naar de spoedeisende hulp gegaan. Naast emotionele schade heeft één van de vrouwen waarschijnlijk ook een hersenschudding opgelopen en heeft hier een tijd niet door kunnen werken.' 

Poging tot doodslag

De mishandeling is volgens de politie zo ernstig dat de man waarvan nu de beelden zijn verspreid, verdacht wordt van poging tot doodslag. De identiteit van de twee andere verdachten is bekend, maar zij hebben niet willen prijsgeven wie de man is die nog gezocht wordt. Ook heeft de recherche hen gevraagd de nog onbekende man voor te stellen zichzelf te melden. Ook aan dat verzoek is geen gehoor gegeven. 'Om die reden delen we nu de beelden om zo alsnog achter de identiteit van deze verdachte te komen.' 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.