Start van hoofdcontent

Stad

nl

In- en uitchecken in de tram en bus kan straks met je mobiel of bankpas

9 december 2020, 22.02 uur · Aangepast 10 december 2020, 13.49 uur · Door Redactie

Nooit meer gedoe met een lege ov-chipkaart als je bus eraan komt en je in de plenzende regen staat. Vanaf 2022 wordt het mogelijk om ook met je mobiel in en uit te checken in de bus en tram. Later moet het ook mogelijk worden om in en uit te checken met een bankpas. Alle vierduizend kaartlezers van het GVB worden vervangen.

Vandaag tekende het vervoersbedrijf een contract met het bedrijf Revenue Collection Systems Nederland voor de nieuwe validators, zoals de kaartlezers heten. Het bedrijf Thales gaat alle apparaten installeren.

Naast de mobiele telefoon en bankpas kan er ook in- en uitgecheckt worden met een creditcard en barcode. De nieuwe kaartlezers moeten niet alleen het gemak voor Amsterdammers vergroten, ook toeristen kunnen profiteren van de veelzijdige betaalmethodes.

In de eerste helft van 2021 wordt begonnen met de installatie. Tegen het eind van het jaar moeten alle vierduizend kaartlezers vervangen zijn. Ook de huidige metropoortjes worden in de toekomst aangepast voor het reizen met mobiel en bankpas.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938