Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten in de Eef Kamerbeekstraat: 'Vanuit heel Europa komen ze hier naartoe'

11 december 2020, 10.30 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de Eef Kamerbeekstraat op het Zeeburgereiland.

De Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland is misschien wel de meest sportieve buurt van Amsterdam. Sinds juni dit jaar is hier het allergrootste skatepark van Europa. Ook worden hier de komende tijd meerdere sportvelden aangelegd.

We gaan met bewoners en initiatiefnemers in gesprek over de (sportieve) ontwikkelingen in hun wijk. Buurtbewoonster Thea vindt dat er ook kritisch gekeken moet worden naar al die veranderingen en ontwikkelingen. Zij vindt dat het eiland voor iedereen zo leefbaar mogelijk moet zijn, en zet zich dan ook fanatiek in om dit te kunnen realiseren.

Ook voor sportcoach en jongerenwerker Sinan zijn de leefbaarheid, ontwikkeling en sportfaciliteiten in deze wijk erg belangrijk. Met zijn coachingsbedrijf brengt hij de Amsterdammers in deze buurt dichter bij elkaar door sportactiviteiten te organiseren voor jongeren. Buurtbewoners zoals Thea zijn erg blij met Sinans inzet voor de buurt en komen regelmatig een kijkje nemen bij zijn trainingen.

Buurtbewoner Samuel is er vandaag ook bij en vertelt ons over zijn grote passie die - hoe kan het ook anders - in het teken staat van sport. Hij beëindigde namelijk zijn schoolloopbaan om zich volledig te focussen op zijn droomcarrière als voetbaltrainer. 

Ter afsluiting van de aflevering moet het nieuwe skatepark natuurlijk even worden getest en kijken we naar de skills van Bert die wekelijks in het skatepark te vinden is.

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!