Start van hoofdcontent

Stad

nl

Urenlange stroomstoring Betondorp toch weer opgelost: 'Excuses voor het ongemak'

24 december 2020, 17.05 uur · Aangepast 24 december 2020, 21.31 uur · Door Redactie

Buurtbewoners van Betondorp zaten al sinds afgelopen nacht zonder stroom. Liander stuurde er meerdere monteurs op afgestuurd, maar de problemen waren pas rond 21.30 uur verholpen. 'Het station dat de wijk van stroom voorziet, heeft de geest gegeven', liet een woordvoerder weten.

Beeld via WhatsApp

Vanochtend werd de eerste storing met moeite opgelost, vervolgde hij. 'Dat heeft achteraf gezien zo'n 1,5 uur gewerkt.' Maar uiteindelijk bleek het station dus niet meer te werken, en moest Liander gebruikmaken van een aggregaat. 'Als het dan om een grote wijk gaat, is dat ingrijpend werk. Zeker omdat er gedurende kerst veel stroom wordt verbruikt.'

'Binnen enkele minuten'

Rond 19.30 waren de meeste huizen al wel aangesloten op de aggregaat. Want waar er eerst een kleine 1200 huishoudens zonder stroom zaten, ging het vanavond nog om enkele honderden adressen. 'Voor de overige kavels zoeken we naar een oplossing. Dat moet wel binnen enkele minuten gebeurd zijn', zei de woordvoerder eerder. 

Uiteindelijk duurde het nog wel iets langer, maar inmiddels zijn de problemen dus opgelost, aldus Liander. 'Excuses voor het ongemak.'

'En dat op kerstavond'

Postcodegebied 1097 werd door de storing getroffen. In totaal waren bewoners van 39 straten daar de dupe van. De bewoners waren dat na al die uren behoorlijk zat, zeker aangezien de verwachte eindtijd al meerdere keren werd verschoven. 'En dat op kerstavond..', zei een van hen gefrustreerd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938