Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten op de Wenckebachweg: ‘Steeds meer mannen paaldansen!’

15 januari 2021, 21.00 uur · Aangepast 15 januari 2021, 21.17 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we bij het Amstelkwartier. 

Over een paar jaar staat hier de gloednieuwe woonwijk Bajes Kwartier, terwijl deze straat oorspronkelijk alleen de thuisbasis van kleine bedrijven vormde: de H.J.E. Wenckebachweg. De Straten van Amsterdam praat met de bewoners van het tijdelijke bajesdorp over deze buurt in transitie, om af te sluiten met een lesje paaldansen van Tatjana en Laras.  

Bajesdorp is een broedplaats voor kunstenaars, die jarenlang naast de Bijlmerbajes als een hechte gemeenschap woonden in en rondom de cipiershuizen. Waar normaal gesproken deze plekken vergaan bij het bouwen van een nieuwe wijk, blijft Bajesdorp ook in de nieuwe bouwplannen bestaan. Samen met bewoners Femke en Jonathan krijgen we een kijkje in het leven van een plek in overgang. 

Verder gaan we langs bij één van de beste paaldanseressen van Nederland, Tatjana. Ze is eigenaresse van Pole Dance Factory Amsterdam en neemt ons mee in de sport. Laras bewijst ons dat paaldansen niet alleen voor vrouwen is. 

De Straten van Amsterdam is ook op YouTube te vinden. 
Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart zie je waar we allemaal geweest zijn!