Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax start met Haller en Timber in De Klassieker

17 januari 2021, 16.06 uur · Aangepast 17 januari 2021, 18.53 uur · Door Redactie

Erik ten Hag start met dezelfde elf spelers die ook begonnen aan de wedstrijd tegen FC Twente afgelopen donderdag (1-3). Dat betekent dat Sébastien Haller de spits is en Jurriën Timber net als tegen de Tukkers de voorkeur krijgt boven Perr Schuurs.

De defensie wordt verder gevormd door Mazraoui, Blind en Tagliafico. Op het middenveld staan Klaassen, Promes en Gravenberch, voorin staan Tadic, Haller en Antony. Neres is terug bij de selectie, Kudus en Huntelaar ontbreken. Klaas-Jan was afgelopen donderdag nog de grote held door met twee goals in de laatste minuten de overwinning voor Ajax uit het vuur te spelen. Er is sprake van dat de publiekslieveling voor een overgang naar Schalke 04 staat. In de Johan Cruijff Arena hebben fans een spandoek opgehangen waarop ze de spits laten weten dat hij altijd welkom is bij hun op de tribune. 

De Klassieker wordt dit seizoen voor het eerst gespeeld. Bij het vormen van het speelschema werd door de KNVB rekening gehouden dat er eventueel na de winterstop weer fans aanwezig konden zijn bij de wedstrijden.

Ajax deelt momenteel de eerste plaats met Vitesse, maar kan bij een overwinning op de Rotterdammers weer drie punten uitlopen op de concurrentie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938