Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer dan 100 aanhoudingen bij verboden demonstratie op Museumplein

24 januari 2021, 18.43 uur · Aangepast 24 januari 2021, 23.31 uur · Door Redactie

De politie heeft vandaag meer dan honderd mensen aangehouden bij de verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Museumplein. De demonstratie was illegaal en het Museumplein was aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Toch kwamen er rond de 1500 demonstranten op af. 

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld
De demonstranten liepen aan het begin van de middag het Museumplein op met spandoeken. De Amsterdamse driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) zag het als een demonstratie en begon om 14.15 de demonstratie te ontbinden. Toch liep het verder vol, waarna er om 15.00 uur een noodbevel werd afgekondigd. 

Zwaar vuurwerk

Aanwezigen bleven echter op het Museumplein. De politie en ME gebruikten waterkanonnen om het gebied te ontruimen. In een persbericht van de gemeente staat dat er in de omliggende straten veel geweld is gebruikt: 'Stenen werden uit de straat gehaald en naar agenten gegooid. De politie is ook bekogeld met zwaar vuurwerk.' 

Quote

'Stenen zijn naar agenten gegooid. De politie is ook bekogeld met zwaar vuurwerk'

gemeente amsterdam

De meeste van de arrestaties zijn aan het einde van de middag verricht. Rond 18.00 uur was de situatie iets rustiger. Het aantal arrestaties kan nog oplopen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938