Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geweer gevonden na achtervolging in Noord: 'Het was geen klein wapen'

29 januari 2021, 17.47 uur · Aangepast 29 januari 2021, 18.32 uur · Door Redactie

De achtervolging in de Waterlandpleinbuurt in Noord ging gisteren niet onopgemerkt voorbij. Bewoners zagen enkele tientallen politiewagens langs scheuren. De verdachten zitten nog vast. 

Meerdere bewoners van de buurt stuurden foto's van een geweer dat in de Spanderswoudstraat lag. 'Die is in de bosjes gegooid door een verdachte. Het was geen klein wapen, het was een machinegeweer denk ik', zegt iemand.

'Ik had een hele vroege dienst gedraaid, maar door de sirenes kon ik niet slapen', vertelt een andere bewoner. Ze is geschrokken van de achtervolging en het waarschuwingsschot. 'Er gebeuren heel vaak gevaarlijke dingen hier. En overdag ook nog, niet eens met de avondklok. Het is echt belachelijk.'

Quote

'Het was geen klein wapen, het was een machinegeweer denk ik'

buurtbewoner

De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden en zitten in alle beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. 'Dat betekent ook dat wij als politie geen nadere mededelingen kunnen doen totdat de beperkingen eraf zijn. Maar u kunt van mij aannemen dat het onderzoek in volle gang is', zegt een politiewoordvoerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938