Start van hoofdcontent

Stad

nl

Basisscholen en kinderopvang definitief op 8 februari open

31 januari 2021, 18.16 uur · Door Redactie

De basisscholen en kinderopvang mogen definitief vanaf 8 februari weer open. Het demissionaire kabinet heeft daar aan het begin van de avond de knoop over doorgehakt. Sinds half december waren de basisscholen en kinderopvang dicht.

Het Outbreak Management Team (OMT) schreef gisteren al in een advies aan het kabinet dat de scholen en de  kinderopvang weer open kunnen. Wel stelde het adviesorgaan dat versoepeling wel 'een reëel risico' met zich meebrengen voor het aantal ziekenhuisopnames.

Verder blijkt dat het OMT niet eensgezind was over het openen van de scholen. Wel was een meerderheid ervoor om perspectief te bieden. 

Sociale gevolgen

Verantwoordelijk demissionair minister Slob vertelde vanavond in zijn uitleg dat het sluiten van de basisscholen grote negatieve sociale gevolgen hebben voor de kinderen. Hij vindt het openen daarom wel verantwoord. 'Zodra een leerling besmet is in een klas, gaat de hele klas vijf dagen in quarantaine. Er komen ook sneltesten beschikbaar.'

Vakbond CNV stelde zondag ook al dat er aanvullende maatregelen moeten komen als de scholen heropend worden.  'Zo niet dan voorzien we een chaos door lokale uitbraken waar niemand bij gebaat is', zei de voorzitter van CNV Onderwijs.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938